אין צורך לחכות ליום העצמאות או לאירוע כדי להדליק מנגל. כיום בקלות רבה ניתן לצלות בשר על בסיס יום יומי וליהנות מארוחה מזינה וטעימה. אך כדי לבחור את הגריל המושלם חשוב להתאים אותו לצרכים שלכם. המאמר יפרט אלו גרילי בשר נפוצים.
הגריל האידיאלי – גריל פחם
הסוג הנפוץ ביותר הוא גריל הפחם. אין אדם האוהב בשרים שלא אכל לפחות פעם בחיים בשר על האש ונהנה מהריח המיוחד של הפחמים. זהו גריל המתאים לפיקניקים, טיולי שטח, לים, לחצר הבית וכד'. בעזרת שק פחמים וחומר דליק מדליקים את הפחמים ומתחילים לנפנף. ביחד עם זאת זהו גריל שיש להתאמץ כדי להדליק אותו וקשה יותר לניקוי מסוגי גריל אחרים.
הגריל היעיל ביותר – גריל גז
לעומת גריל הפחמים, גריל גז קל לניקוי, נדלק במהירות וצולה את הבשר באופן אחיד בשל מבערי הנירוסטה שלו. היעילות באה לידי ביטוי בשימוש הקל שלו ובנוחות. הוא נדלק בלחיצת כפתור, הגז זול יותר, הוא עשוי מחומרים קשיחים כמו אמייל, פורצלן או אלומיניום ולכן הוא יעיל מבחינת בידוד החום. ישנם עיצובים שונים שמאפשרים צלייה עסיסית יותר, מד טמפרטורה לצלייה מבוקרת, ארון לאחסון כלי המנגל ועוד. באתר https://www.bbq.co.il/גרילי-גז/weber-grills ניתן למצוא גרילי גז עם פונקציות שונות כמו הצתה אלקטרונית או פותחן בירה מובנה. אחד היתרונות של גריל גז הוא היכולת להכין אוכל בריא יותר. חוץ מבשר ניתן לצלות עליו ירקות, דגים ומאפים מבלי שהמזון יספוג את העשן כמו בגריל פחמים. יתרה מכך, היכולת לווסת את הטמפרטורה מאפשרת הכנת מתכונים מדויקים יותר בצורה מקצועית.
גריל אבן לקרבונרים
גריל אבן הוא גריל אופטימלי לשוחרי הבשר והאפייה. מדובר על גריל מקצועי ועמיד בעל שימור חום מרשים שמעלה את רמת הצלייה. הוא נפוץ מאוד בחצרות ומרפסות גדולות. ניתן לרכוש אותו בגדלים שונים והוא מכיל אבזרים מיוחדים שלא ניתן למצוא בגרילים אחרים כמו: רשתות צלייה, ארובה, תא בערה רחב, משטח עבודה וארון או תאי אחסון. הצלייה נעשית בו באמצעות עצים ופחמים המעניקים את הריח והטעם הייחודיים ממש כמו במסעדת גורמה.
גריל מעשנה לצלייה ארוכה
במקום לרכוש גריל לחוד ומעשנת בשר לחוד, ניתן כיום להשיג גריל מעשנה שמעניק חוויית צלייה איטית וייחודית הסופגת את האדים והשומן כך שהתוצאות הן בשר עסיסי עם ארומה משובחת. ישנן מעשנות הפועלות על גז, חשמל או פחמים ועשויות מחומרים חזקים ואיכותיים כמו אמייל או חרס. בשל היכולת לשמר את הטמפרטורה בצורה מבוקרת הצלייה בו מזכירה את רמת הצלייה של מסעדות שף איכותיות.
גריל חשמלי לצלייה ביתית
בגריל החשמלי משתמשים בעיקר בתוך הבית מכיוון שהוא צורך חשמל. חווית הצלייה שלו פחות איכותית מהגרילים האחרים מכיוון שהבשר נצלה בתהליך אידוי הפוגם בטעם האופייני של על האש. בנוסף, הניקוי שלו קשה יותר. למרות זאת, הצלייה היא מהירה וניתן להגיע לטמפרטורה גבוהה.